Vachtverzorging hond

 

Bij De Snoezige Snuitjes worden onder andere de volgende vachtbehandelingen voor de hond aangeboden, ik ben gediplomeerd om alle handelingen uit te voeren:

 

Puppy wennen

Op een leeftijd tussen de 10 en 20 weken is uw jonge hond welkom om te komen wennen. Deze mag dan op een speelse wijze kennis komen maken met de behandeltafel, borstels en de hondendouche. 

 

Trimbehandeling ontwollen middels wassen en droogblazen

Bij deze behandeling wordt de hond zorgvuldig gewassen met speciale shampoo en conditioner welke worden afgestemd op het vachttype. Daarna wordt de hond met professionele apparatuur droog geblazen, waardoor alle aanwezige losse haren van de hond verwijderd worden. Vooral wanneer de hond in de ruiperiode is, is deze behandeling uitermate geschikt. Wanneer de hond droog is wordt deze nogmaals gekamt en geborsteld waardoor eventuele klitten verwijderd worden en de vacht weer helemaal verzorgd is. 

Indien nodig worden de nagels van de hond geknipt.

Deze trimbehandeling is vooral geschikt voor stokharige honden of andere honden met dikke ondervacht. 

Plukken

Sommige hondenrassen dienen geplukt te worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Cairn Terriers, Teckels of soms zelfs kruisingen van honden welke een ruwharige vacht hebben. Ook hiervoor bent u bij mij aan het juiste adres. Er kan gekozen worden om een hond volledig te plukken tot de onderwol, of om een stripvacht in te zetten of te behouden.

Knippen, effileren en scheren

U kunt uw hond in model laten knippen of effileren, of als u liever voor praktisch kort geschoren gaat is dat ook goed. Bij de eerste behandeling in de salon kunnen we samen uw wensen afstemmen op de mogelijkheden die het hondje biedt. Ik doe niet aan het uitkammen van ernstige klitten omdat ik dit niet diervriendelijk vindt. Indien u uw hond in de klit brengt maar toch liever in een lang model wilt, zal ik deze helaas eenmalig kort moeten scheren en daarna kunnen we samen een plan uitstippelen om in de toekomst naar uw favoriete 'kapsel' toe te werken.

 

Wassen

Het is ook mogelijk om alleen voor een wasbeurt bij de salon te komen. De hond wordt dan gewassen en droog geblazen.