Vachtverzorging hond

 

Bij De Snoezige Snuitjes worden onder andere de volgende vachtbehandelingen voor de hond aangeboden:

 

Puppy wennen

Op een leeftijd tussen de 10 en 20 weken is uw jonge hond welkom om te komen wennen. Deze mag dan op een speelse wijze kennis komen maken met de behandeltafel, borstels en de hondendouche. 

 

Trimbehandeling ontwollen middels wassen en droogblazen

Bij deze behandeling wordt de hond zorgvuldig gewassen met speciale shampoo en conditioner welke worden afgestemd op het vachttype. Daarna wordt de hond met professionele apparatuur droog geblazen, waardoor alle aanwezige losse haren van de hond verwijderd worden. Vooral wanneer de hond in de ruiperiode is, is deze behandeling uitermate geschikt. Wanneer de hond droog is wordt deze nogmaals gekamt en geborsteld waardoor eventuele klitten verwijderd worden en de vacht weer helemaal verzorgd is. 

Indien nodig worden de nagels van de hond geknipt.

Deze trimbehandeling is vooral geschikt voor stokharige honden of andere honden met dikke ondervacht. 

 

Wassen

Het is ook mogelijk om alleen voor een wasbeurt bij de salon te komen. De hond wordt dan gewassen en gedroogd. 

Speciaal voor kortharige honden (Bull Terriër, boxer etc.) bied ik een 10 strippenkaart wassen en droogblazen aan, omdat deze honden vaak veel losse haren verliezen.  Doordat de vacht kort is, is de groeicyclus van de haar ook kort en verliest de hond deze sneller. Het is echter zo dat wanneer een hond vaak geborsteld wordt, de haren juist gestimuleerd worden om te groeien. Dit is voornamelijk het geval wanneer er gebruik wordt gemaakt van invasieve, scherpe borstels en kammen welke de vacht van de hond beschadigen. Het wassen en drogen van de vacht heeft deze nadelen niet. Door de losse haren periodiek weg te spoelen en blazen blijft de vacht in tact, en is uw taak als eigenaar om zo veel mogelijk de vacht te laten rusten en afhankelijk van de vachtsoort slechts één keer in de 1 á 2 weken met een zachte borstel door te borstelen.