Kattentrimsalon

Bij kattentrimsalon De Snoezige Snuitjes wordt er enkel gewerkt met katvriendelijke technieken. Dat wil zeggen geen dwangmiddelen en het wassen van katten gebeurt sporadisch. Enkel als de kat zelf aangeeft dat hij of zij dit kan handelen. Klitten en vilt worden niet uitgekamd maar plaatselijk uitgeschoren. Daardoor blijft de goede vacht van de kat in tact. Deze biedt bescherming van invloeden van buitenaf en helpt de kat met het reguleren van de temperatuur. Daar zijn we dus zuinig op. Om die redenen worden de katten bij mij in de trimsalon niet preventief volledig geschoren. Daarnaast wordt er ook zeer zorgvuldig omgegaan met het uitkammen van de wolharen. Het overdadig verwijderen van de wolharen op lange termijn zorgen voor een toename aan ruiperioden en beschadiging van de vacht.

Voor welke katten is een trimbehandeling geschikt?

De trimbehandeling is geschikt voor zowel (half)lang- als kortharige katten. Sommige katten kampen met lichamelijk ongemak, danwel ouderdom waardoor het lastiger voor de kat wordt om zichzelf te verzorgen. Ook zijn er katten welke simpelweg zo veel haar en een dikke vacht hebben waardoor ze wel wat hulp kunnen gebruiken bij de verzorging van de vacht. Voor beide soorten kat bent u bij mij aan het juiste adres. 

Niet alleen langharige katten hebben baat bij een behandeling in de trimsalon. Op onderstaande foto's ziet u een kortharige kat, welke wegens een afwijkende stand van het bekken en de achterpootjes moeite heeft om haar eigen vacht bij te houden. Daardoor schiet deze gemakkelijk in het vilt. Waar het nog mogelijk is wordt de vacht nog gekamd en geborsteld, maar vilt wordt ten alle tijden plaatselijk weggeschoren. Het is te pijnlijk om vilt uit te kammen, en het belang van de kat wordt altijd voorop gesteld.